Skönhetsideal

I grund och botten anser jag att skönhetsideal och förutbestämda åsikter om hur någon ska se ut är rent trams. Vad om är vackert eller inte kan bara DU bestämma utifrån dina egna känslor.

Personligen tycker jag t.ex att en kvinna är som vackrast när det syns att hon haft ett liv, när det finns lite rynkor kring ögonen och på kinderna när hon ler.  Jag kan också tycka att det är sexigt.

I min värld behövs inte botox, bröstimplantat, läppförstoringar eller ansiktsoperationer för större delen av de som använder det eller opererats sig. Ingenting är väl så “plastigt” som när dina bröst inte ser äkta ut, eller din hy ser fotoshoppad ut. Idag skapas idealen från datorprogram som tar bort din kvinnliga lilla mage, förlänger benen eller åtgärdar andra “oönskade skavanker” på kroppen.

Rent och skärt skojeri som får så många att må dåligt istället för att älska sig själva som de är skapta. Jo, jag vet att vissa behöver detta av olika orsaker som sjukdomar eller olyckor. Men hos de allra flesta behövs det inte alls.

Skönheten kommer inifrån dig själv, och har du ett vackert inre så kommer det att spegla sig utåt. Om du vågar visa ditt vackra du, så kommer andra också att se dig som vacker..  Kanske är det lite märkligt att jag som man tittar på sånt här? Ja, vad vet jag, men har man som jag sett ett antal kvinnor må dåligt över sin kropp och sitt utseende så betyder detta “perfekta” ingenting.

(ps, kvinnan till höger utstrålar så mycket mer skönhet än den till vänster, iallafall i mina ögon )

eyes

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail