Shopping

Varje blogg av klass ska innehålla en del shopping, det har jag lärt mig den sista tiden. Så här kommer mitt bidrag.
Vissa dagar blir jag faktiskt shoppingsugen, tro det eller ej. Shoppingsuget är en hemsk känsla, där ett stort sug efter något nytt driver dig till att köpa saker du egentligen inte ens behöver. Men suget går inte att motstå, så är det bara.

rygganPå en av staden mer fashionabla shoppingcenter, Återbruket, hittade jag en oerhört vacker liten ryggsäck. Märket är Aktiva, tror jag, för mer än så framkommer iallafall inte. Denna stilrena vackra skapelse innehåller en rad olika fack och gömslen, den har ett nät på utsidan för vad jag tror, en vattenflaska… Det finns också mjuka goa bärselar, med en rad olika inställningar, och så vidare.. Och kolla bara på färgen.. säger han shopparen som är färgblind.

Nåja, vid närmare undersökning hittade jag en etikett som säger att den är tillverkad i Kina av alla märkliga ställen. Inte mycket svenskt här inte. Polyester dessutom, vad nu det är?

Stilla inser jag att denna vackra skapelse som nästan är oanvänd kanske tillverkas av barn i Kina, av konstgjort material i förhållanden som vi bara kan drömma om, för det fashionabla priset av 25 kronor.. Visserligen var det ett begagnatpris, men ändå! 25 kronor.. fundera på det. Vad fick arbetaren? Vad kan den ha kostat ny? Vi gnäller över bristen på arbete, men det är som så att arbeten finns i låglöneländerna, inte här där du kanske vill ha en skälig lön, semester och sjukbidrag.

Visserligen finns det kanske ingen tillverkning av dessa saker kvar här längre, men de få produkter som fortfarande tillverkas i Sverige, kanske vi skulle köpa också. Ja bara för att stötta den svenska produktionen typ? Fast såklart, det kostar ju lite mer då…
Shoppa loss nu 🙂 Och jo, jag behövde en sån här produkt! 🙂

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail