Rekreation och återhämtning

Periodvis har jag stora behov av att samla ny energi, speciellt efter att det varit mycket kring mig under en period. Alla har vi olika sätt att skapa ny energi till själen, och jag använder bland annat musik, men också stilla promenader i min ensamhet på ställen där jag finner frid och harmoni.

Ånarundan i Tidaholm är ett sånt ställe. Det är en promenadstig på ca 3 kilometer runt Tidan, precis utanför Tidaholm. Här finner jag lugn och harmoni. Varje promenad ger mig nya synvinklar på naturen, och det är aldrig en promenad som är lik den andra.

Varje gång ser jag nya vyer, nya växer som jag inte sett tidigare. Allt beroende på hur jag mår just denna gången. Jag älskar att sitta där på en bänk och bara vara. Alldeles ensam och njuta av naturens olika väsen. Vattnets porlande mot stenarna, vindens brus i löven, eller följa humlan som flyger från blomma till blomma.

Så när det gäller återhämtning för mig behöver jag den här stunden, helt för mig själv, utan någon som helst påverkan från vardagen. Ibland sitter jag där och tänker, att just nu skulle jag inte bry mig ett dugg om resten av staden försvann ner i ett slukhål. Jag sitter ju här i lugn och ro, och ingenting kan irritera mig just då. Det är bara jag och naturen, som uppslukat varandra i total harmoni, och i ensamheten just där känner jag mig stark.

onarundan

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail