Pain is temporary – Pride is forever

Att se tillbaka på gamla tider får man inte glömma bort.

Första ur systemkameran 144
( Ryttaren på bilden har inget med texten nedan att göra)

I tidernas begynnelse, eller kanske mer i slutet av förra seklet, så var jag väldigt involverad i westernridning. Jag menar, att är man älskare av countrymusik, går omkring som en cowboy på stan så ska man väl tusan rida western också.

Ridningen resulterade med tiden att jag blev involverad i olika tävlingar. Ja, inte tävlade jag inte, men jag hjälpte till på olika arrangemang.

Jag minns speciellt en sådan tävling. Den var på nybörjarnivå och alla var mycket spända och nervösa. Den gick av stapeln på någon gudsförgäten plats mellan Knivsta och Gottröra. På D-nivå så får man inte begära så mycket av deltagarna, men… Att ha roligt bör man väl ändå kunna begära…

Efter första dagen fick jag nog! Så här kan vi inte ha det. Unga tjejer och killar med groteskt dyra hästar, och lika groteskt dyra utrustningar, och på tok för lite utomhusträning, sitter sammanbitna och kämpar för att inte göra fel. Tänk att de glömde bort att träna, ha roligt och att allting egentligen inte ens betyder världens undergång om man misslyckas.

Jag åkte hem. Satt ihop en cd med fartig countrymusik och gjorde ett cd omslag.. Pain is temporary – Pride is forever. Denna cd skulle nu lottas ut som charmpris till den som vågade ha roligt, som vågade misslyckas och som, vågade le där uppe på sin dyra kvartshäst.

Behöver jag säga att andra dagens tävlingar var mycket roligare, mycket bättre resultatmässigt och att folk nu till och med vågade prata med varandra? Nä trodde väl det.

Ta det med dig när det känns motigt… Pain is temporary – Pride is forever.. Framgång kommer inte av sig självt. Det krävs arbete och glädje.

Pain is Temporary _0A Pride is Forever

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail