När ord och bild skapar ett kaos!

Jag har en liten egenhet. Det är att jag ofta vill sätta ord på en bild, eller något jag ser. Jag vill kombinera synen med en fras av ord som tillsammans speglar tillfället just precis då och nu. Det är inte för att det är kul, eller för att jag vill, utan för att jag måste. Egentligen skapar det bara ett kreativt kaos av bilder och ord som i vissa fall bara vägrar släppa taget i systemet. Och jag blir den stora förloraren för att det tar av min energi.

Men, för mig skapar detta kaos av bild och ord i grunden en form av konst. Och ja, jag vet. Vad är konst? Jo, konst är något som DU ser, hör, läser eller känner som vackert, konstigt eller bara märkligt. Bara du kan säga vad konst är. Visst är det konstigt att vara konstnär och föröka dela med sig av den konstiga konsten?

Så när jag en dag plötsligt satte en ordfras på synen av ett elskåp, så ville den frasen konstigt nog inte lämna systemet. Konstigt nog kämpade jag emot detta konstiga tänkande, men nu ska det ut.

Det började med…
“utmärkt utmärkt kabelskåp..”

och blev till slut…
“Sablar vad kablar det finns i detta utmärkt utmärkta kabelskåp..”

IMG_1093

Fy fan vad jag känner mig konstig ibland….

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail