Jag ser ljuset i slutet av tunneln…

Efter 6 dagar utan nikotin eller tobak kan jag idag känna en viss lättnad i hur alla demoner och troll påverkat mig. Dag 3 och 4 var fruktansvärda, men sedan släppte det lite, och idag tror jag faktiskt att jag kommer klara av detta.

Jag kan se ljuset i slutet av tunneln..
Jag kan se ljuset i slutet av tunneln..

Visst, det invanda begäret att röka vid olika tillfällen dyker upp hela tiden. Knäppt som fan är det. Det liksom slår till en i skallen, och säger.. NU ska du ta en cigg.

Vad nu? Jo så har du ju gjort i över 30 år.. Vid vissa tillfällen som… på morgonen, efter maten, till kaffet, i reklampausen i tv, innan duschen, efter duschen, i brist på sysselsättning, i bilen, efter sex, när du sitter på en parkbänk, på promenaden till jobbet, innan du börjar jobbet, ja och säkerligen på tusen bra tillfällen till.

Att sluta röka är lika mycket att sluta med ett beteende, som att bli fri från nikotinets beroende. Reklamen överöser oss med olika hjälpmedel för att kunna sluta, men…. INGET av dem hjälper. Detta måste man genomlida med svett och tårar, så är det bara.

Nu kommer om ett litet tag nästa svåra period. Tre veckors krisen.. Jag vet om den, jag är redo!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail