Jag kunde inte välja sida!

Den senaste tiden har jag försöka att bilda mig en uppfattning angående rasism. Så jag gick med i olika forum på nätet som är både för och emot detta med invandring.

Jag blev ganska snart rädd! Ja, det var ett språk som skrämde mig ordentligt, från bägge sidor, och det är inte svårt att nu förstå hur näthatet kan frodas så som det gör. Folk är helt galna, med ett tunnelseende som inte ger utrymme för någonting annat än sin egna åsikt.

Det som är mest intressant är att om en invandrare begår ett brott så är det värre än när en svensk gör det. Man kräver att media ska tala om ursprunget på förövaren, men vi blundar när vår svenska grannfru blir ihjälslagen av sin svenska man.

Visst, jag är ingen större anhängare av de stora flyktingströmmarna. Jag personligen skulle vilja att jag fick hjälp här hemma, och slippa fly om det brakar lös något galet. Jag sade redan när kriget i Syrien startade att “varför gör ingen något nu?”, när till och med Sverige skickade stridsflyg till Libyen.  Men vi vet ju alla att kapitalet har mer värde än ett människoliv, det har historien visat oss gång på gång. Men hur kan vi glömma det så fort?

Hur ska vi kunna fortsätta att leva i det nya samhället som håller på att skapas om minsta åsikt skapar våldstänkande och hat hos folk där ute? Och hur ska vi kunna överleva om vi inte ens får ha en åsikt i frågan….

Så nu får jag återgå till min ursprungliga åsikt, att en idiot fortfarande är en idiot, oavsett vilken sida den står på, vilken färg, religion och kultur de än har. Galenskap verkar inte ha några gränser någonstans..
7811_193554818

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

1 kommentar

Kommentarer är stängda.