Jag håller ett frö i min hand!

Jag håller ett frö i min hand!
Ett frö är ett litet ting som kan gro till något nytt. Det kan gro till något vackert, men det kan också gro till något otäckt. Jag inte ens är säker på om jag vill plantera detta frö, jag är inte ens säker på hur man gör, var man gör det eller om jag kommer att klara av att vårda det efteråt.

Alla känner nog till att olika händelser i livet kan påverka en i olika riktningar. Man kan få nya mål i sikte, man kan få nya inspirationer i sinnet. Och eftersom jag är en sån där märklig typ som inte mår bra då jag inte kan göra skillnad, så är det extra svårt att ta beslutet om att så detta lilla frö.

Nu behöver ett frö inte vara just vad det ofta är i ens egen sinnesbild, ett frö kan även vara en ny tanke, en ny livsuppgift, en ny moraliskt ståndpunkt, eller helt enkelt ett frö som bara ger mer ogräs…

Vilken typ av frö just detta lilla frö är tror jag kommer att uppenbara sig för mig, eller inte. Vilket som så är det ändå bara ett litet frö just nu som kanske mognar med tiden…

frö

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail