Get out of the box!

En eller flera gånger i livet har du säkert känt, precis som jag att man är instängd? Inlåst i en box. Inspärrad i en trång låda med fast rutiner, gamla värderingar, inrutade dagar, falsk trygghet, och rädsla för förnyelse.

Visst är det intressant hur lätt det är att fastna i det invanda, trygga livet, som egentligen inte är det man vill, och där en förändring kanske orsakar stor oro och beslutsamhetsångest? Varför sitter vi kvar i en låda, där man faktiskt ser det man vill nå fram till, men inte klarar att klättra över kanten och kasta sig bort från det gamla invanda?

Jag vet inte varför, men jag tror att det beror på att vi är en form av vanedjur. Vi vet vad vi har, men inte vad vi får. Och en förändring kräver kanske att man anstränger sig lite för att hitta just det där som man mår bra av. Men rädslan att mista det man har för något nytt är så stark att många av oss sitter kvar där i lådan och tror att allting är bra, men egentligen vet man vad som behöver göras.

Men om jag tar med mig tanken på förändring i mina sinnen, tror jag att när boxens trygga inramning av tidigare så klara sidorutor är nerkladdade av mina svettiga, trevande händer, så kommer nog insikten, att lyfta på huvudet och se över kanten. Då kan jag klättra upp där och kanske våga ta hoppet ut i det okända. För om vi ska vara riktigt ärliga, så har jag ju redan sett vad som finns där genom boxens ruta.

Jag har gjort detta ett flertal gånger i mitt liv, och det har alltid lett fram till nya spännande lärdomar om mig själv och livet. Jag har gjort det när jag kastat mig över nya spännande jobb, flytt hysterin i storstadens stress, eller när jag valde bort materiell status mot ett rent sinne, men nu står jag där igen, och jag vet vad jag vill, men hittar ingen trasa att torka bort fukten från de immiga rutorna för att kunna se klart!

Eftersom jag är höjdrädd, så är det också otäckt att klättra upp, och mitt trevande gör det svårt att bestämma vilken håll jag skall våga hoppa. Men mitt sinne är öppet, och svaret kommer säkert till mig när jag är redo. Redo för förändringar till det bättre.

“Mitt box är min borg, men mina sinnen är öppna för större vyer”

thinking-out-of-the-box-Large

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail