Energitjuvar

Få saker i denna värld fascinerar mig mer än just känslor. Att vara känslig är inte alltid ett gulligull på rosa små luddiga moln med ett brett leende på läpparna.

De känslor som även fascinerar mig är de där onda, elaka känslorna som tar all ork och energi ur mig. Energitjuvarna som vi kallar dem. Nu kanske det inte är så enkelt som att bara kasta bort de där energitjuvarna?

Varje gång jag mår bra, och kärleken till livet sprudlar i min kropp och sinne, så blir jag vidöppen för negativa energier. Jag vill hjälpa, jag vill stötta, jag vill.. vill så mycket. Men det är då det händer igen, kraschen som trycker ner de goda, vackra känslorna.

Nu tror inte jag längre att det alltid är yttre påverkan som ger de där energitjuvarna, utan att jag är vidöppen och släpper iväg alla varma kärleksfulla känslorna, i hopp om att den som behöver dem kan må lite bättre. Troligen är det inte ens så heller.. Utan det är mina känslor som är mina egna tjuvar. Det är bara någon annan som påminner mig om att jag kan bry mig om, tycka synd om, eller försöka stödja någon.

Det verkar inte som att det fungerar, så då undrar jag stilla, vill jag bli känslokall för att slippa energitjuvarna, eftersom mitt “bry mig om” ändå inte fungerar? NEJ! För då blir jag rädd att jag inte kan känna kärlek och glädje heller. Och dit vill jag då inte tillbaka igen!

Så kom igen tjuven… vi tar varje fight som den kommer. Ibland vinner du, ibland jag. Ge mig bara några dagar av små rosa luddiga moln att vila mig på då och då.

tjuv

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail