En vardagshjälte!

En  vardagshjälte är kanske en person du sett på tv i nått snyftprogram där någon uppskattar en annan person och vill visa det.  Men oftast är en vardagshjälte någon som utför olika saker lite i skymundan från den offentliga scenen, en person som utan att blinka utför stordåd då en vän är i knipa, och utför det utan att på något sätt kräva något tillbaka.

Man kan inte heller sätta ett pris på en vardagshjälte, för det går inte att ersätta eller gottgöra ett hjälteuppdrag på något sätt. Det går inte att beskriva hur känslan känns efter att ha blivit hjälp av en vardagshjälte. Det saknas ord att förmedla vad man känner just då. Eftersom jag dessutom känner mig som en oerhört rik och privilegierad person så vet jag att jag har haft en vardagshjälte i mitt liv vid flera tillfällen. Ibland kanske jag inte sett det, ibland kanske jag inte ens uppskattat det. Jag vet inte, men flera saker hänger nog ihop här, och det är min egen förmåga att uppskatta insatsen, att se och känna, och förstå vad som skett.

Häromdagen utförde två av mina vänner en insats, som kanske hade slutat på ett mycket mer jobbigt sätt utan dem. Jag och min flickvän var på väg hem efter en tripp till huvudstaden och på hemvägen fick vi punktering. Inte på ett däck, utan på två! Och efter assistans av bärgare så lyckades vi ta oss av den kolsvarta motorvägen till en säker plats att stå still på. Då hjälper våra två vänner oss, mitt i natten med att leverera ett reservhjul.

Våra vardagshjältar gjorde tillsammans en resa på 25 mil bara för att vi inte skulle behöva sitta där i kylan och frysa och vänta på att det blev dag igen och att någon verkstad skulle öppna.  Även fläkten i kupén på bilen var trasig, och inget alls att stoppa i magen fanns det.  Utan att blinka ställde de upp för oss.

Jag vet inte hur man tackar för hjälp när man är i knipa? Men det finns inga ord som kan ge rättvisa till hur jag känner, men ni ska veta, att ni är oerhört älskade och uppskattade, och att jag har tårar av glädje och kärlek i ögonen precis just nu.

TACK Sture och Ing-Mari.
hero

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail