Djävulens högra hand

Ända sedan jag var barn har DU funnits i min närhet, överallt, i olika skepnader och former. Du finns i hemmet, på jobbet, på fritiden, i glitter och glamour, i mardrömmar och misär. Du har alltid presenterats för mig i tjusiga omslag och vackra färger.

Du finns där när jag vill skratta, eller när jag vill gråta, för ofta kan jag inte det utan dig. DU gör konstiga saker med mig när vi träffas. Tänk, att du finns där överallt och hela tiden hos nästan alla jag känner. Och tänk att jag och så många andra har hyllat dig för det du utsätter oss för.

Man har alltid sagt till mig hur mycket gott du kan göra för mig, och hur fantastiskt det är att vara DIN vän, men du är en lögn, trots ditt vackra yttre, och ditt falska bubblande inre.

DU gör saker med dem jag älskar som jag inte tycker om. Jag förstår inte? Varför måste DU vara så grym och hänsynslös mot så många vackra människor? Och varför har du tagit så många av mina vänner ifrån mig?  Jag har ju aldrig gjort dig något illa. Jag förstår inte?

Varför krossar du människors familjer? Varför får du människor att tappa all tro, allt hopp och kärleken till livet genom att bete dig så grymt? Hur kan du låta oss förlora de vi älskar bara för att DU alltid ska finnas nära och vara den som alltid är viktigast? Jag förstår inte?

Jag hatar dig djävulens högra hand…

978x

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail