Avundsjuka

Avundsjuka känner vi nog alla till. Vi har nog alla drabbats av just den “sjukdomen”, den känslan, eller den upplevt den via någon annan.

Visst är det märkligt att jag ska vara avundsjuk på någon annan. Den kanske har mer pengar, finare bil, snyggare tjej, bättre jobb, eller vad det nu kan vara.

Och visst är det konstigt att jag inte kan glädjas åt att just den personen säger… Jag är BRA, Jag vann och är sååå lycklig. eller.. Vi ska åka på en resa, och vi ser sååå mycket fram emot det. Varför ska jag missunna dem det? varför ska jag missunna mig själv att glädjas åt att någon annan får må bra en stund.

Men har jag tänkt på att, den fina bilen, den dyra resan, guldet runt halsen eller det lyxiga huset kanske inte gör just den personen lycklig i sin egen själ? Har JAG tänkt på att de kanske försöker köpa sig en stund av lycka, och fly sin egen misär en stund? Vet jag hur de mår egentligen?

Var inte avundsjuk på andra. De kanske inte mår så bra trots allt. Det vore väl bättre att jag tar tag i min egen lycka, och skapar glädje utifrån mina egna förutsättningar?

JAG tror att gud gav avundsjukan till just DIG, för att det inte fanns något annat vettigt som du passade till, och att DU ska känna den ett tag för att du sedan ska kunna uppskatta både andra och dig själv!

avundsjuka_159043508

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail